zondag 1 maart 2009

Lente...

1 maart zijn we weer open. Alle bestellingen zijn geplaatst. Het nieuwe seizoen kan beginnen.

Dit weekend hebben we de serre in orde gebracht. We hebben al het glas en constructies afgewassen zodat de eerste zonnestralen hun werk kunnen doen. Een goede lente is belangrijk om alle planten in gang te krijgen. De eerste bloembeginselen zijn al zichtbaar onze planten.

Zoals we reeds hebben verteld gaat het begin van de lente gepaard met nieuwe beestjes. Wij kwamen al luizen op de acasia's tegen. In onze eerste jaren orangerie spoten we de hele serre, na enkele jaren ervaring bleek dat het alleen nodig is die planten te behandelen die aangetast zijn. De planten in de omgeving van de aangetaste plant behandelen we mee ter preventie. De planten die we hier ter overwintering hebben staan behandelen we allemaal tegen beestjes.

Aangezien vorig jaar een succes was, hebben we besloten om een extra buitenveld aan te leggen. Dit zijn we nu volop in orde aan het brengen om de volgende week de meest resistente wintergasten terug naar buiten te brengen. Alle vijgsoorten, Camelia's, Olijven, enkele palmsoorten zoals Trachycarpus en Chamaerops, Vitis vinifera, Pittosporum, zizyphus, ... komen hiervoor in aanmerking. We brengen deze vroeger naar buiten om een terugval te voorkomen later in het seizoen. Op deze manier vermijden we dat de bladeren die in de serre te vroeg zijn uitgelopen, toch bevriezen en opnieuw afvallen.

De hierboven vermelde planten kunnen bij zachte winters perfect buiten blijven staan. Al was dit deze winter zeker niet het geval, ik ben blij dat we dit jaar de hele verhuis niet voor niets deden. Enkele planten lieten we buiten staan en bij het merendeel hiervan is veel bladschade te merken.

Einde april - begin mei worden de gevoelige kuipplanten naar buiten gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten