dinsdag 14 december 2010

Kan mijn plant in huis overwinteren?

Deze vraag krijgen we vaak te horen eens de winter in gang is geschoten. Er zijn veel planten die als kamerplant worden verkocht en die dus gemakkelijk in huis kunnen staan. Ons assortiment verkopen we echter als terrasplanten en het meeste kan dan ook niet in huis staan gedurende de winterperiode. Het is daar veel te warm.

Natuurlijk geldt dit niet voor ons hele gamma. Wij hebben enkele planten die wel op het terras kunnen staan in de zomer en in de winter in een serre gezet worden, maar die het nog beter doen in huis.

We beginnen met een klein citrus-assortimentje: Citrus Hystrix (kafferlimoen), Citrus Latifolia (Perzische limoen) en Citrus Mitis (kamerappelsien) doen het goed binnen. Let wel: als je ze in de zomer buiten zet en ze pas binnenhaalt als de temperaturen sterk gedaald zijn, hebben deze citrussen tijd nodig om zich aan te passen. Soms wil dit zeggen dat ze last hebben van bladval.

Bij het palmenassortiment zijn het enkel de Phoenix Roebelinii en de Cycas die op kamertemperatuur de winter goed doorkomen.

De Musa ensete ventricosum 'Maurelii' (bananenplant) doet het zeer goed in de badkamer. Daar is er van het hele huis het meeste vocht aanwezig.

Als laatste planten uit ons gamma doen ook de Crassula, Eugenia Myrtifolia, Pandanus Utilis, Plumeria Rubra, Strelitzia Augusta/Reginae/Nicolae (Paradijsvogelbloem)en Yucca Elephantipes het goed in huis.

Het is wel belangrijk dat je de planten goed water geeft. Door de warmere temperaturen gaan zij niet in rust zoals bij een echte winterperiode en verdampen ze dus meer water. Kijk dus goed na dat de grond steeds vochtig blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten