vrijdag 3 december 2010

Net op tijd...

Enkele weken geleden zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de winter. Mediterrane planten verdragen immers geen koude. Alle jaren hebben we steeds de bomen en planten die buiten stonden binnen gereden, zodat de vorst ze niet beschadigt of laat sterven. Dit jaar echter, zijn we verder moeten gaan.

In september hebben we een vollegrond veld van Agapanthussen bijgemaakt. Een heel deel bladverliezenden zoals : Dr. Brouwer, Streza, Sunfield,... hebben we geplant op een veld. Deze bladverliezenden mogen dan beter de koude verdragen dan de bladhoudenden, vorst maakt hen toch nog kapot. Vandaar dat we het hele veld hebben ondergedekt met een goede laag stro. We waren maar net op tijd. De avond dat het stro er op lag, is het beginnen vriezen.

Hoe weten we nu dat deze laag volstaat? Zelfs met deze hoge mintemperaturen (-8°c), is de grond onder het stro en dus rond de Agapanthussen, niet bevrozen. Het is er natuurlijk wel kouder dan in de serre, maar zoals eerder gezegd kunnen de bladverliezenden best wel wat koude verdragen (zolang het maar geen vorst is).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten