zaterdag 12 februari 2011

De lentekriebels komen er aan

De lente is nog niet in het land, maar toch is het in de serres al aangenaam warm en komen de eerste knopjes al te voorschijn. Met een open hemel en een zonnetje erbij, lopen de temperaturen al gauw op tot 20°C. Echt om van te genieten.

Maar ook de buitentemperaturen zijn nog niet zo slecht. Alle planten die best wel wat koude kunnen verdragen worden al weer naar buiten gereden. Ficus Carica, Olea Europea, Quercus Ilex, Vitis Vinifera,... Ze staan al op een rijtje te genieten van de frisse buitenlucht.

Voor de meeste planten is het echter nog lang geen tijd om te schitteren. Deze worden nu verzorgd in de serres zodat ze er eens zo goed uit zien als het tijd is om de terrasjes te versieren. Al het dode hout, de uitgebloemde bloemen en dat opkomend onkruid worden netjes verwijderd.

Voor alle planten die thuis worden overwinterd in het tuinhuisjes, de garage of de veranda, de sapstroom van de planten komt weer op gang. Let er dus goed op dat je tijdig water bij geeft. Zo voorkom je dat de plant van in het begin te droog staat en snel blad verliest.

Op naar een zonnige lente!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten