dinsdag 6 september 2011

Orangettes

Met al die prachtig gekleurde citrusvruchten aan de bomen, krijg je zin om er iets mee te doen. Meestal persen we alle vruchten die zijn afgevallen, maar nog heerlijk smaken, tot een citrusmix.

Af en toe gebruiken we de schil ook eens voor citroencake en enkele dagen geleden heb ik voor de eerste keer orangettes gemaakt van onze zelfgerijpte appelsienen.

Na eventjes op het net gesurft te hebben, kwam ik al snel bij: www.mijnreceptenboek.nl voor een heel makkelijke beschrijving voor het maken van deze lekkere snoepjes.

Zoals beschreven in het recept, heb ik de sinaasappels geperst, het vruchtvlees verwijderd en de schil in reepjes gesneden. Daarna heb ik deze reepjes 3 keer ondergedompeld in kokend water en uiteindelijk laten koken in suikerwater. Nadat de reepjes wat droger waren, heb ik chocolade gesmolten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan melkchocolade, dus die heb ik dan ook gebruikt. Het bedekken van de geconfijte reepjes ging niet zo vlot. Op het einde heb ik nog wat chocolade moeten bijsmelten omdat er meer aan mijn vingers hing dan aan de reepjes. Maar het is gelukt, de ene al wat sneller/mooier dan de andere.

Dan was het wachten geblazen. De chocolade moest eerst drogen alvorens we er van konden snoepen. Maar het was het wachten meer dan waard. Zoekend naar het fototoestel zijn de orangettes één voor één gesneuveld nog voor ik een foto heb kunnen nemen.

Een aanrader dus voor wie niet alleen het sap, maar ook de schil van zijn appelsienen wil gebruiken in iets anders dan cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten